Creatieve kruidentuin binnenshuis

Niets zo leuk als een kruidentuin. Jammer genoeg heeft niet iedereen hier plaats voor. Maar een kruidentuin hoeft niet altijd buiten te zijn, het kan ook binnen. Hier enkele ideeën om een kruidentuin in huis te halen.

Makkelijke kruiden voor het beginnen van een kruidentuin:

  • bieslook kan bijna overal groeien en heeft weinig verzorging nodig, enkel een beetje water
  • munt is een ontzettend makkelijk kruid, het enige dat je hoeft te doen is water geven. Let wel op: munt vermeerdert zich zeer snel en kan een mega plant worden
  • basilicum heeft wel wat zon nodig. Voor de rest is het tevreden met af en toe wat water

 

Een gaasrek, de meeste kennen het als een bord om kaartjes aan op te hangen. Maar dit is ook een heel leuk alternatief om plantjes (in dit geval kruiden) aan te hangen. Super handig en stel dat je in de winter zegt : “ik hoef geen kruidentuin meer”, dan kan je het nog altijd gebruiken om kaartjes of dergelijke aan te hangen.

 

Ook een optie is om een paar kruiden op je aanrecht te plaatsen. Dit is niet de ideale oplossing als je een hele moestuin wilt beginnen maar voor een stuk of twee, drie plantjes is dit zeker de moeite waarde. Zet ze op een leuk dienblad of in een leuk potje/mandje. Super handig tijdens het koken en je hebt meteen wat groen in huis.

  

Of je hangt ze in een eventuele zelfgemaakte plantenhanger.  Er bestaan zoveel plantenhangers en er zijn zoveel manieren om er een te maken dat er wel één naar jouw smaak zal tussen zitten. Natuurlijk moet je voor deze optie wel de middelen hebben om deze ergens aan op te hangen.

Is dit nu allemaal niets voor jou? Dan kan je nog altijd op zoek gaan naar een leuke plantenbak om je kruiden in te zetten.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial