Droogbloemen

Bloemen zijn ten alle tijden een lichtpunt in het leven. Zo kondigen ze het begin van de lente aan of lokken ze vlinders in de zomer. Helaas, bloemen leven niet voor eeuwig, vaak zelfs amper voor 2 weken. Sommigen kiezen daarom voor kunstbloemen, een leuk maar vaak merkbaar alternatief. Gedroogde bloemen daarentegen zijn volgens ons een geweldige optie. Zowel op pinterest als instagram zie je ze geregeld voorbij komen en ook wij moeten toegeven dat we fan zijn.

Bloemen drogen

1.Bloemen ondersteboven laten drogen : verzamel de bloemen die je wil laten drogen in kleine bosjes en hang deze ondersteboven in een donkere ruimte. Licht zorgt er namelijk voor dat de oorspronkelijke kleur van de bloem vervaagt.

2.Bloemen persen : Een methode die herinnering aan onze kindertijd oproept waarbij we bloemen in de tuin gingen plukken om deze vervolgens te drogen in oma’s dikke telefoonboek. 20 jaar later vinden we deze telefoonboeken helaas niet meer, een goed alternatief is om de bloemen tussen keukenpapier in dikke boeken te leggen. Best is om achteraf nog enkele zware voorwerpen bovenop te plaatsen zodat zeker al het vocht uit de bloemen onttrokken wordt. Ben je op zoek naar een professionele manier om bloemen te persen ? Ga dan voor een hedendaagse bloemenpers.

Voelen de bloemen droog en knisperig aan ? Dan weet je dat je bloemen droog zijn , dit is meestal na 3 tot 6 weken.

Welke bloemen kan ik drogen ?

Eigenlijk kan je zo goed als alle bloemen drogen, alleen zullen sommige bloemen meer tijd en voorzichtigheid vragen dan anderen. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn de stevigheid van het bloemblad en de steel. Enkele klassiekers op vlak van droogbloemen zijn : rozen, hortensia’s en lavendel. Speel met felle kleuren ( deze vervagen ) en verschillende soorten.

Decoren

alle afbeeldingen zijn afkomstig van pinterest

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial