Diy Kerstbal

Na een lang jaar is het eindelijk zover : de welverdiende feestdagen komen er aan. Iedereen maakt zijn huis kerstproof, nodigt vrienden en familie uit om samen gezellig te dineren en te genieten. Alleen, kerstballen zijn best prijzig, zeker als je graag elk jaar een nieuwe combinatie maakt. Met onderstaande info maak je echter in een handomdraai zelf en voor quasi geen geld super originele en trendy kerstballen.

Wat heb je nodig?

  • doorschijnende kerstballen
  • planten / takjes
De planten

Welke planten kies je nu het best voor deze DIY ? Onze voorkeur gaat uit naar eucalyptus of een dennetakje maar uiteraard is alles mogelijk. Je kan ervoor kiezen je takje eerst te drogen maar wij vinden het persoonlijk leuker als je dit niet doet. Op deze manier blijft de kleur van het plantje net iets beter bewaard. Je kan ook gaan voor bloemen maar weet wel dat deze snel verwelken en het dus kan zijn dat je deze na een week al moet vervangen.

Let’s do it
  1. Haal het kopje van de kerstbal eraf
  2. Knip het takje af op de juiste lengte zodat het in de kerstbal past
  3. Duw het plantje voorzichtig in het balletje, je kan hier eventueel voorzichtig wat mee spelen tot dat het voor jou goed is
  4. Plaats het kopje weer terug op de kerstbal
Klaar is kees

Je kerstbal is nu klaar dus : plaatsen maar. Wij raden aan om ervoor te zorgen dat je de kerstbal ergens hangt waar hij niet volledig wegvalt in de ruimte. Aangezien deze kerstballen doorzichtig zijn kan dit nogal snel gebeuren. Je kan de je zelf gemaakte ballen uiteraard in de kerstboom hangen maar ze zullen minder opvallen dan bijvoorbeeld een gouden of zilveren bal. Wij raden daarom aan om ze bijvoorbeeld aan enkele leuke witte takken te hangen. Prettige feestdagen !

Extra

Aangezien je deze ballen elk jaar opnieuw kan gebruiken hebben we hier nog enkele andere idee├źn voor jullie :

  • vul de bal met miniatuur figuurtjes of andere kleine dingen
  • plak de bal af met tape en spuit / schilder de helft
  • zet een foto in de bal
  • ….

Tip : bekijk ook mijn laatste blogpost over leuke alternatieven voor een kerstboom

afbeeldingen zijn afkomstig van pinterest.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial