De hal, het visitekaartje van je huis

De hal is eigenlijk een visite kaartje voor je huis. Het is de eerste ruimte die je ziet als je binnenkomt. Desondanks is het vaak een kleine ruimte die onpraktisch wordt ingedeeld. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt van wat wij denken dat belangrijk is bij de inrichting van een hal. 

  • een kapstok
  • plek waar je je schoenen kan aandoen en opbergen
  • een spiegel
  • plek waar je mutsen, handschoenen en tassen kan opbergen
  • eventueel een paraplubak
  • een mat om je schoenen aan af te kuisen
Een kapstok

Het eerste en meteen ook belangrijkste onderdeel van ons lijstje is de kapstok. Er bestaan kapstokken in geuren en kleuren, wij sommen er enkelen voor u op. Belangrijk bij het kiezen van een kapstok is de grootte van de ruimte. In een kleine ruimte is het verstandig om voor een verticale kapstok te kiezen omdat deze minder plaats inneemt. In een grotere ruimte kan je echter spelen met verschillende kapstokhaken.

  • staande kapstok : praktisch omdat deze op eender welk moment verplaatst kan worden. Nadeel : past niet in elke ruimte.
  • wandkapstok : het enige dat hiervoor nodig is, is een ( stevige ) muur wat betekent dat deze in elke ruimte past
  • kapstokhaken : het voordeel hiervan is dat je zelf het aantal en de ruimte waaronder je ze verdeelt kan bepalen .

Tip : Een belangrijk detail bij het bevestigen van een kapstok is de hoogte. Heb je bijvoorbeeld vele mooie, lange trenchcoats in je bezit, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat deze op de grond hangen. Zorg er dus altijd voor dat je je kapstok hoog genoeg hangt.

Opbergruimte

Een tweede maar eveneens belangrijk punt is opbergruimte, dit kan zijn voor schoenen, maar ook voor mutsen, sjaals en tassen. Een creative manier om te zorgen voor opbergruimte is door het aandoen en opbergen van schoenen te combineren. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een bakje met opbergruimte. Leg enkele leuke zitkussentjes op je kast waardoor deze een dubbele functie krijgt. Ook in de hoogte werken kan een oplossing zijn. Ga voor wandplanken met mooie opbergdozen zodat je spullen niet in het zicht liggen.

Tip : Heb je een zeer smalle gang en geen plaats voor een gewone kast ? Ikea heeft een kast genaamd Trones ontworpen speciaal om schoenen in op te bergen zonder dat deze veel plaats inneemt ( zie foto 2 )

Extra’s

foto’s : pinterest

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial