Een hippe urban jungle creëren

De lente is officieel begonnen en ook de zomer komt eraan, dat betekent dat bloemen en planten binnenkort weer volop in bloei staan. Jammer genoeg heeft niet iedereen het geluk een tuin te hebben, maar niet getreurd: op je terras en zelfs binnen kan je je eigen kleine planten oase creëren. Deze hippe trend wordt ‘urban jungle’ genoemd. Op zoek naar enkele tips voor het creëren ervan, lees dan zeker verder.

1.Ga voor groen, VEEL groen. Om een echt ‘jungle’ effect te creëren is het erg belangrijk om te kiezen voor meerder planten, liefst een aantal verschillende. Ben je nu echt geen goede plantenhouder bent maar wil je toch graag een urban jungle creëren ? Dan is het zeker een goed idee om voor cactussen of vetplanten te gaan, ook een aloë vera is een leuk idee, deze ziet er net weer even anders uit maar heeft eveneens niet veel verzorging nodig.

2. Mix & Match. Durf te variëren en te spelen met de kleuren en groottes van potten. Stel dat je toch nog niet zo zeker bent van je stuk dan kan je deze trend ook op een voorzichtige manier integreren in je interieur. Als basis kan je bijvoorbeeld enkele terracotta potten gebruiken, maar hier een leuke twist aan geven door zelf een aantal patroontjes toe te voegen, hierbij kies je zelf hoever je  gaat : doe je enkel de boord of de hele pot, werk je met kleur of toch liever basic wit, …

Tip: Op zoek naar enkele leuke grafische bloempotten, dan zit je bij  studiobeton misschien wel aan het juiste adres.

3. Werk met verschillende hoogtes en groottes. Zoals bij puntje één vermeld is het bij het urban  jungle concept de bedoeling om te gaan voor meerdere planten. Het is dan ook de bedoeling dat deze allemaal zichtbaar zijn zodat ze allemaal kunnen stralen op hun eigen unieke plekje. Enkele opties om meer hoogte te creëren zijn natuurlijk een plantenladder, plantenhangers en plantenstandaards.

afbeeldingen : pinterest

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial