Keuken : een plek voor het hele gezin

Eerst en vooral wens ik iedereen een gelukkig 2018, dat het een mooi jaar mag worden. Verder hoop ik dat jullie met volle teugen genoten hebben van de kerstsfeer en feestdagen. Maar daar gaat dit hele artikel natuurlijk niet over. Waar ik heb graag met jullie over wil hebben is het stylen van je keuken. Ik merk dat vele mensen dit enkel als een praktische ruimte zien en deze dan ook zo inrichten, terwijl er zo veel andere mogelijkheden zijn. Alles begint natuurlijk bij de bouw van een keuken. Vele zetten een ultra moderne, witte en strakke keuken. Tuurlijk, ik zeg zeker niet dat dit lelijk is maar creatief is het toch niet helemaal. En inderdaad ik kan niet ontkennen dat dit soort keukens helemaal van nu zijn, maar net bij deze keukens is de aankleding dubbel zo belangrijk.

Tegels

Zeker als je van plan bent om een nieuwe keuken te zetten is het een leuk idee om met tegels of muurbekleding te werken. Als je voor tegels gaat zijn er vele mogelijkheden: rechthoekige tegels, hexagons ( zie foto één) …Bedenk wel van tevoren welke sfeer je juist wilt creëren, wil je nu niet te veel uit je comfortzone gaan?  Witte tegels op een witte muur kunnen ook al een heel speelse look geven, zonder een hele overdreven uitstraling. Ook zeker een leuk idee voor als je in een ouder huis gaat wonen is om met een bakstenen muur te werken, deze staat er zelfs vaak al. Laat deze onaangeroerd of gooi er een leuk kleurtje over en daar staat je hippe keuken. Bekijk wel eerst de staat van de muur, het is niet de bedoeling dat deze bijvoorbeeld al lichtjes afbrokkelt.

( niet alle soorten tegels zijn geschikt voor de keuken )

Decoratie

Maar ook voor degene die niet van plan zijn om een nieuwe keuken te zetten heb ik enkele leuke ideeën. Eerst en vooral kan het juiste servies al heel veel doen. Heb je jouw ideale servies gevonden ? Stal dit dan uit op enkele leuke wandplankjes, door het ophangen van wandplankjes creëer je op een creatieve manier extra opbergruimte. Je bedenkt best al van tevoren wat je hierop wilt uitstallen, dit is namelijk belangrijk voor de breedte of hoogte. Ook een leuk idee is om onder je wandplankjes nog enkele haakjes te hangen voor pollepels of handdoeken of… ( zie foto 3 voor nog meer mogelijkheden ) Ook is het belangrijk om je keuken ordelijk en georganiseerd te houden, het moet tenslotte een praktische plaats blijven. Zoek daarom enkele leuke opbergpotten, deze zien er veel mooier uit dan de meeste verpakkingen( ideaal voor muesli of suiker ) Verder kan ik jullie alleen maar aanmoedigen om het praktische aan het aangename te koppelen, denk maar aan enkele mooie snijplanken of een mooi koffiezetapparaat. Zeker ook een aanrader is om enkele planten in de keuken te hangen of te zetten, het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je gelukkiger wordt van planten. Ik denk namelijk dat niet iedereen na een lange werkdag nog zin heeft om te staan koken, hopelijk helpen deze planten dan.

Afbeeldingen : pinterest

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial