Liquidfloors, naadloze gietvloeren

De vloer is een van de belangrijkste, al dan niet het belangrijkste aspect van je huis. Een vloer kan een verbinding zijn tussen ruimtes, of een totaal andere sfeer creëeren. Omdat bij een gietvloer de naden ontbreken is er ruimte voor een vrije en pure vormgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden, lees dan vooral verder.

Wat is een gietvloer en wat zijn de voordelen ?

Een gietvloer is een naadloze vloer die vloeibaar wordt geïnstalleerd op een dragende vloer, je hoeft dus niet alles uit te breken wat voor ons al meteen een van de grootste pluspunten is. Zowel hout, tegels, natuursteen, … zijn geschikt als draagvloer op voorwaarde dat er niet al te veel hoogteverschillen zijn. Zelfs als dit zo is, is het maar een kwestie van schuren of een extra laag leggen wat nog steeds minder tijdrovend is dan het volledig uitbreken van een vloer. De dikte van de vloer bedraagt ongeveer 2 tot 4 millimeter.

Een ander belangrijk voordeel van gietvloeren is de onderhoudsvriendelijkheid. Dankzij het feit dat de vloer zonder voegen aangelegd wordt, kan hier geen vuil tussen blijven zitten wat het veel makkelijker maakt om de vloer proper te houden. Ook is een gietvloer waterafstotend en is hij dus ideaal voor in uw douche of badkamer.

Trappen

Trappen zijn één van de mogelijkheden bij gietvloeren. Zowel bloktrappen,
Z- trappen als zwevende trappen kunnen op deze manier aangelegd worden. De naadloze trap zorgt voor een verbinding tussen twee verdiepingen en creëert zo een moderne maar unieke rust.


Badkamer

Dankzij het feit dat een gietvloer volledig waterafstotend is, is hij dus ook geschikt voor in de badkamer. Bij de keuze voor een naadloze douche worden schimmels en achtergebleven zeepresten vermeden waardoor de hygiëne optimaal blijft.

woonruimte

Aangezien zowel trappen als de badkamer in een gietvloer gegoten kunnen worden zal het jullie niet verbazen dat ook de woonruimte een optie is. De vloer is ideaal omdat deze in tegenstelling tot bepaalde andere vloeren wel tegen een stootje kan. Laat je peuter dus per ongeluk haar glas vallen is dit geen probleem met een gietvloer. Loop je graag op blote voeten rond? Ook vloerverwarming is mogelijk.

voor meer info :

Home

INFO@LIQUIDFLOORS.BE+32 (0)56 24 13 90

GENTSESTEENWEG 204, 8500 KORTRIJK
VOSVELD 11A, 2110 WIJNEGEM
https://www.liquidfloors.eu/nl

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial